De Das wel
De DAS heeft een toezegging gedaan en blijft daar ook bij. Het is wel van belang dat u hen eerst telefonisch benadert of u ook werkelijk, de extra dekking waaronder de vergoeding zou vallen, binnen uw privé Rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten.

De ARAG (voorlopig) niet
ARAG heeft op 13 april 2015 besloten om toch niet het inschrijfgeld voor de contributie voor de vereniging te gaan vergoeden. Zij hadden al wel toezegging gedaan op een al lang lopend dossier van een collega van ons. Zij geven als afwijzing nu aan dat zij geen dekking geven op Wetten en Regels.

Wij hebben inmiddels stukken naar de ARAG gestuurd waarin wij hun stelling die zij nu innemen weerleggen. Wij gaan de wet niet aanvechten maar de uitvoering van de wet en dat valt normaal gesproken wel binnen de dekking van alle Rechtsbijstandverzekeraars. Wij wachten nog op antwoord van de ARAG.

De SRK weet het nog niet
De SRK hebben dezelfde stukken gekregen als die naar ARAG gestuurd zijn. De SRK heeft zich tot nu toe nog helemaal niet uitgesproken zover wij weten. Hadden overigens ook al van een, van onze leden, zwart op wit een toezegging mogen ontvangen dat de SRK zijn inschrijfgeld vergoedt. Zij beraden zich nog wat hun definitieve standpunt wordt.

Conclusie
Wij zullen u in ieder geval op de hoogte houden van de verdere ontwikkeling omtrent het dossier ARAG en SRK.